Eigenzinning-logo-orthopedagogiek

Vergoeding en tarieven

(Jong)volwassenen, ouders, scholen en/of professionals kunnen mij op eigen initiatief benaderen. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Eigenzinnig werkt onafhankelijk van gemeentes en zorgverzekeraars. Hierdoor kan ik jou helpen op een manier die bij jou past. 

Voor jeugdhulp (tot 0-18 jaar) is het mogelijk om via de gemeente een persoonsgebonden budget (PGB) aan te vragen en (een deel van) de sessies vergoed te krijgen.

Voor ondersteuning voor volwassenen is het mogelijk om via je aanvullende verzekering (een deel) van een sessie vergoed te krijgen. Check hiervoor je eigen polis bij je zorgverzekeraar. 

Indien je werkgever jouw sessie of traject vergoedt, zal een offerte overlegd worden voordat we samen aan de slag gaan. 

 

Vergoeding via PGB

Ja, je kunt met een PGB bij mij terecht. Iedereen die extra zorg, hulp of begeleiding nodig heeft, komt in aanmerking voor een Persoons Gebonden Budget (PGB). Dit is een geldbedrag waarmee begeleiding kan worden ingekocht. Of je in aanmerking komt voor PGB ligt niet aan het inkomen, maar aan een aantal specifieke voorwaarden. 

In geval van een PGB binnen de jeugdzorg is er altijd een zorgregisseur vanuit de gemeente nodig. Je kunt informeren bij het zorgloket van je gemeente en een keukentafelgesprek aanvragen bij het Sociaal (Wijk)Team om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit PGB.

Neem gerust contact met me op als je hier vragen over hebt. Voor meer informatie over PGB kijk op de site van de SVB.

 

marieke-smolders-eigenzinnig

Vergoeding via je werkgever

Steeds meer werkgevers zien (gelukkig) het belang van mentale gezondheid, veerkracht en (werk)geluk in. Vaak zijn ook werkgevers bereid te betalen voor de begeleiding van hun werknemers. Zeker als het werk een rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de klachten staan werkgevers hiervoor open. 

Het is in veel gevallen mogelijk om (gedeeltelijk) een individueel Eigenzinnig-traject door je werkgever te vergoeden. Dit is maatwerk (afhankelijk van jouw hulpvraag) en de prijs hiervoor is op aanvraag. 

Er zal een offerte worden overlegd voor we samen starten. 

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Ik ga graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Eigenzinnig verbinden

Samen verbinden

De verbinding ervaren vind ik belangrijk. Bij Eigenzinnig kun je gratis en geheel vrijblijvend een kennismaking van 15-20 minuten plannen om te kijken of er een wederzijdse klik is en een traject iets voor jou is. Je kunt hierbij al jouw vragen stellen. Het kennismaken kan zowel telefonisch als via beeldbellen. Mocht er een klik zijn dan plannen we een eerste gesprek in (intakegesprek). 

Intakegesprek voor Eigenzinnig traject

Een intakegesprek is een los consult van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Voorafgaand aan het intakegesprek ontvang je een intakeformulier wat je mag invullen ter voorbereiding op het intakegesprek.

In het intakegesprek gaan we dieper in op jouw huidige situatie, jouw klachten en proberen we inzicht te krijgen in je problemen en de mogelijke oorzaken. Ook kijken we samen naar jouw krachten, behoeften en welke doelen je graag wilt bereiken. 

Naar aanleiding van deze intake wordt een plan van aanpak opgesteld waarin staat beschreven aan welke doelen we samen gaan werken. Geen enkel traject is hetzelfde, waardoor de intensiteit kan verschillen tussen de 3 en 20 sessies van 45, 60 of 90 minuten. Dit gaat in overleg. Er wordt een persoonlijk traject gevormd wat qua type ondersteuning en intensiteit aansluit op jouw vraag, wensen en behoeften. Daarbij werk ik intuïtief, dus soms wordt de werkvorm gaandeweg aangepast, omdat het toch beter past bij jou. 

Heb je ingestemd met het plan van aanpak, maar bedenk je je en kies je liever een andere behandeling? Het is jouw traject en jij beslist zelf, dus je kunt je toestemming altijd weer intrekken.

Na een intakegesprek komt het soms voor dat we in overleg besluiten dat het beter voor je is om door te verwijzen. 

Geen intake voor losse consulten

Tevens kun je ook losse intuïtieve consulten bij Eigenzinnig aanvragen, hiervoor is geen intakegesprek nodig. Mocht je het fijn vinden om toch even kennis te maken (online videocall of telefonisch – maximaal 15 minuten), dan kan dat natuurlijk. Ik begrijp het heel goed als je eerst even wilt ‘voelen’ hoe het contact is alvorens je een intuïtieve afstemming laat doen.

Eigenzinnige diensten en tarieven

Voor eenmalige consulten (Whatsapp inzicht consult, 1:1 Verdieping consult en Intuïtieve afstemming) is geen intakegesprek nodig. Op ieder gewenst moment kun je mij contacteren. Kijk bij ‘Diensten’ voor de werkwijze van deze drie diensten.

Voor een traject bij Eigenzinnig is een intakegesprek wel noodzakelijk. Een intakegesprek is een los consult van ongeveer 1-1,5 uur. De kosten hiervoor zijn €135,00.

Na het intakegesprek kijken we samen in overleg welke dienst het beste bij jouw vraag en behoeften past. Voor meer uitleg over de diensten verwijs ik je naar de pagina ‘Diensten’ in het menu. 

Onderstaand tref je de diensten met bijbehorende tarieven.

Whatsapp inzicht consult

35 (per consult)
 • Intuïtieve afstemming via Whatsapp op jouw energie en de energie van de situatie adhv een foto van jou en/of je kind
 • Je kunt maximaal 3 vragen stellen
Meest gekozen

Eigenzinnig JIJ-traject

90 per consult (60 minuten)
 • Face-to-face of online

1:1 Verdieping consult

50 (per half uur)
 • Intuïtieve afstemming (face-to-face, online videocall of telefonisch) op jouw energie en de energie van de situatie
 • Ruimte voor al jouw vragen. Geef aan hoelang je wilt, bijvoorbeeld 30 of 60 minuten

Eigenzinnig WIJ-traject

90 per consult (60 minuten)
 • Face-to-face of online

Familieopstelling

Livedag familieopstelling
 • Live familieopstelling
 • Nadere informatie volgt, stuur mij een mail als je op de hoogte gehouden wilt worden
Gaat starten

Intuïtieve afstemming

111 (eenmalig)
 • Intuïtieve afstemming (persoonlijke tekst in briefvorm) op basis van jouw energie adhv een foto van jou en/of je kind
 • Je kunt maximaal 5 vragen stellen

Prikkelstorm® traject

60-90 per consult (45 of 60 minuten)
 • Face-to-face
Meest gekozen